Stof tot nadenken

Stof tot nadenken

Iedere keer weer verwonder ik me over hoe inzicht moeiteloos leidt tot positieve veranderingen. 

Welk inzicht? Het inzicht in hoe onze menselijke ervaring tot stand komt. Het samenspel van Universele Levensenergie, Universeel Bewustzijn en Universeel Denken, oftewel Mind, Consciousness and Thought. De 3 Principes ooit opgetekend door Sydney Banks. Het zijn woorden die proberen te omschrijven wat altijd en overal geldt. Dat we onze gedachten leven en beleven, dat we onze gedachten serieus nemen, en vervolgens daar dan weer onder lijden.  

En als die mist -zo noem ik alle gedachten van stress, moeten, zoeken en vul maar in waar we allemaal zoveel last van kunnen hebben- optrekt, komt er ook steeds méér inzicht.

Alhoewel dat natuurlijk onzin is, want als je ‘het’ (lees: inzicht) hebt gezien, kun je het niet meer ‘niet zien’. Je kunt het hooguit even vergeten zijn. Maar ook dat wordt minder. Dit geeft stof tot nadenken en juist dat denken zit ons in de weg. Leuk die paradox van wat inzicht doet.

Niet omdat je nu weet welke stappen je moet nemen, of welke gedachten je moet denken, nee, alleen al het inzicht dat we onze gedachten leven én beleven, heeft als bijwerking dat je dichter bij je ‘fabrieksinstelling’ komt.

En je fabrieksinstelling ís geluk! Innerlijke rust en vrede in elk moment! Daar kun je niet naar op zoek, dat is net zoiets als je bril zoeken die op je hoofd staat.

Of, zoals mijn lieve ‘kleine oma’ zei: “De boer zocht z’n “verreke” en zat er bovenop!”.

PS: Wil je meer weten over de 3 Principes dan kun je bij de Slagersdochters een gratis ebook aanvragen. En luister naar hun radioshow, dat is ook erg verhelderend!

PS: En wil je erover praten, bel of schrijf me dan!

profiel foto monique