Verliefdheid of vriendschap?

Wat voor mij het leven vooral makkelijker maakt, is dat ik niet meer zo verliefd ben op de inhoud van mijn gedachten. Het duurde een tijdje maar nu zie ik dat ik mijn gedachten veel te serieus nam.

Het was eens podcast van Erno Hannink en ik was meteen enthousiast en ik dacht: dit moeten de mensen waarmee ik werk ook weten, dan kan ik ze pas écht helpen. Ik dacht dus blijkbaar dat ik hét al begreep alleen de mensen waarmee ik werkte niet. Tijdens mijn opleiding tot 3 Principles facilitator kwam het inzicht waar het werkelijk om gaat, en dan is er ineens een onmetelijk vertrouwen in dat wat er te weten valt, zal verschijnen op het juiste moment.

Sinds die tijd is de relatie met de inhoud van mijn gedachten van verliefdheid overgegaan in vriendschap. Je kent het wel een vriend die als je met autopech komt te staan kan bellen en meteen een praktische oplossing heeft. En hoe doe je dat dan? Ik zou het niet weten, ook daar bel ik die vriend niet meer voor.

profiel foto monique