Waarom heb ik dit nooit eerder gehoord?

Regelmatig luister ik naar webinars van 3 Principles facilitators van over de hele wereld. En wat me opvalt is dat er heel vaak wordt gezegd: “Waarom heeft niemand mij dit ooit verteld?” Want als je ‘het’ eenmaal ziet komt vaak ook de gedachte voorbij dat ‘het’ de wereld zou veranderen.

Maar dat is tegelijkertijd ook weer de paradox, ‘de wereld’ is een projectie van dat wat we ‘zien’. Dus het inzicht verandert niet de wereld, het verandert jouw idee van de wereld. En dan kun je zien dat de wereld niet hoeft te veranderen, omdat het is wat het is, een projectie. Verandering is iets wat van nature gebeurd, dat gaat helemaal vanzelf, wat wij doen is ons er tegen verzetten, het is niet zo dat ‘wij’ ‘het’ laten gebeuren.

Maar wat betekent dit nu voor ons dagelijks leven? Niets en misschien alles, als we ons steeds kunnen herinneren dat we denken in bewustzijn zijn, dan valt de noodzaak om ergens hard aan te werken weg. Steeds als je denkt dit is het, pats dat is het dus niet. Het doet er niet toe, als je maar weet dat dat wat we in werkelijkheid zijn niet verbeterd kan worden door een mooie ervaring en niet beschadigd kan worden door een slechte ervaring.

Dat scheelt weer heel veel tijd in therapie om ons verleden te ‘verwerken’. Wil je hier meer over weten? Laten we er dan eens samen over praten en ontdek het geheim achter leven zonder angst!

profiel foto monique